80 dkg csirkemell,
2 db tojás,
2 dl sör ( vagy tej vagy víz ),
liszt ( annyi amennyit a massza felvesz )
só,
bors,
Vegeta
A csirkemellet csíkokra szeljük fel, sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk állni.
A tojások sárgáját keverjük el a sörrel, és kézi habverővel simára kevergetve adjunk hozzá annyi lisztet, hogy sűrű palacsinta masszát kapjunk. Ízesítsük a masszánkat sóval, borssal, Vegetával. A tojások fehérjéit verjük habbá, majd lazán keverjük hozzá a masszához.
A csirkemell csíkokat mártsuk bele a masszába, és bő, forró olajban pár perc alatt süssük mindkét oldalát szép pirosra. Vigyázzuk, hogy tényleg forró olajban süssük, különben magába szívja az olajat. Konyhai papírtörlőre helyezzük.
Ha valaki nem sörrel készíti, akkor inkább tejjel készítse, mint vízzel, mert sokkal finomabb. Én majonézes salátával tálaltam.
Az Orly masszába (vagy más néven sörtésztába) mártva zöldségeket, halat vagy akár gombát is süthetünk.
A csirke combokat a csont mellett bevágjuk, a fűszereket összekeverjük, a csontos részre, illetve a bőre alá szórjuk. (Az ízek így jól átjárják a húst.) A burgonyát, a sárgar...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA darált húst és a zöldségeket a fűszerkeverékkel serpenyőben kis olajon megpirítjuk, összesütjük. A lilahaymát apróra vágva csak a legvégén keverjük el benne. A keverékből 1-1 ada...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA mézet forraljuk fel egy serpenyőben, majd adjunk hozzá 1-2 evőkanál mustárt és ezzel a keverékkel öntsük nyakon az előzetesen pár deka vajon fehéredésig sütött és MAGGI Ízvarázs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon megpirítjuk a hagymát, majd a megmosott, kockára vágott csirkemellet. Fehérre pároljuk a húst gyakori kevergetés mellett. Mikor kész a hús, a mustárral elkeverjük, felön...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű