Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg csont nélküli csülök
» 1 kg köröm
» 3 fej nagyobb vöröshagyma
» 1 fej fokhagyma
» 1 nagy ek sertészsír
» 1,5 tk pirospaprika
» só
» őrölt kömény
Az apróra vágott hagymát megdinszteljük,A lábast félrehúzzuk, beletesszük a pirospaprikát,rádobjuk a körmöket és visszatesszük a tűzre és megpirítjuk.Hozzáadjuk a többi fűszert, felöntjük vízzel és puhára főzzük.Ekkor belenyomjuk a fokhagymát és még öt percig főzzük (eddigre remélhetőleg már elfőtt a leve és csak a finom szaft maradt )
Sós vízben főtt burgonyával és savanyúsággal tálaljuk.
Mikor megvesszük a körmöt ,vágassuk fel 2-3- darabba
Öntök alá egy pohár vizet, és lefedem fóliával. Kb 2 óra múlva leveszem a fóliát, és pirosra sütöm. Egy nagyon pici lének kell maradni alatta, szinte szaftnak. Köretet nem igény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tészta közepére rakjuk a virsliket, amiket megkenünk mustárral, ráhalmozunk sült hagymát, erre a szeletelt sajtot, majd jó pár ecetes uborkával is megkínáljuk. A virslik...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal ízesítjük, majd apró gombócokat formázunk. A kétféle hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesHúsokat megmossuk. Erős hüvelyk ujjnyi kockákra vágjuk. Nagy lábosban vajon vagy forró olajon fehérre pirítjuk. Vízzel felöntjük, majd beletesszük a babérlevelet, fél húsleveskocká...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Nehéz