40 dkg liszt
1,5 dl tej
8 dkg vaj
5 evőkanál méz
1 tojás
½ evőkanál vanília kivonat
2 evőkanál sütőpor
csipetnyi só
egy evőkanál olaj a sütőforma olajozásához
A mázhoz:
5 evőkanál barackdzsem
10 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál fahéj
A szobahőmérsékletű vajat verjük habosra a cukorral. Ezután óvatosan keverjük hozzá a tojást, a vanília kivonatot és a sütőport. Adjuk hozzá a tejet, a lisztet, majd keverjük teljesen csomómentesre. Tegyük az elkészült tésztát nyomótasakba.
Ha minifánk-sütőben készítjük, akkor a már forró sütő felületét egy ecsettel kenjük meg olajjal, majd a nyomótasakból nyomjunk annyit a formákba, ami nagyjából az alsó formát kitölti. Ezután csukjuk rá a gép tetejét, és süssük 4 - 5 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Ha sütőben sütjük, akkor melegítsük elő a sütőt 180 °C -ra. Egy konyhai törlőpapír vagy ecset segítségével olajozzuk be a sütőformánkat, majd nyomjunk bele a tésztát úgy, hogy a mélyedés 4/5-ig legyen a tészta. Tegyük a sütőbe 10 - 12 percre. Süssük aranybarnára. Az elkészült fánkocskákat hagyjuk kihűlni.
A barackdzsemet két evőkanál vízzel keverjük össze (ha csak felnőttek fogják fogyasztani, akkor egy evőkanál barackpálinkát is adhatunk hozzá), majd mikrohullámú sütőben addig melegítsük, amíg folyékony lekvár sűrűségű nem lesz.
A kristálycukrot keverjük össze alaposan a fahéjjal.
A kihűlt fánkokat mártsuk bele egy pillanatra a barackszószba, majd forgassuk bele azonnal a fahéjas cukorba. Végül egy rácson hagyjuk 15 -20 percig száradni az elkészült fahéjas fánkokat.
A lisztet a tejjel és a vaníliával gőz felett sűrűre főzzük, ha kihűlt, hozzákeverjük a cukorral elkevert tojássárgáját és óvatosan a 4 tojás habját.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két cipóra osztjuk, és folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük. Ezután az első cipót 4 mm vastagra kinyújtjuk, cakkos szaggatóval kiszúrjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy tálban összekeverem a hozzávalókat, lefedem, 30-40 percig pihentetem, ezalatt előmelegítem a sütőt 175 fokra. A pihenőidő letelte után olajozott nyújtófával vagy két sütőpapír...
Elkészítési idő: 1:30perc Nehézség: KönnyűA vaníliás pudingport megfőzöm a tejjel, és a cukorral. Megvárom míg kihűl. 2 A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére. 3 A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukor...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű