1/2 kg túró
20 dkg porcukor
2 dkg vaníliás cukor
15 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
5 dkg zselatin
2 dl tej
2 dl víz
2 dl szörp
gyümölcsök ízlés és szezon szerint
A túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a margarint (kicsit megolvasztva) és a citromhéjat jól összekeverjük, ha van gép, azzal. 2,5 dkg zselatint 2 dl tejjel felforralunk, és összekeverjük a masszával. Ebbe a krémbe gyümölcsöt is rakhatunk, azt kézzel keverjük bele a végén, hogy ne törjön össze. Az egészet egy szétcsatolható tortaformába tesszük, majd lehűtjük.
A tetejét gyümölccsel díszítjük. 2,5 dl zselatint felforralunk 2 dl vízben, 2 dl szörppel ízesítjük, majd a torta tetejére öntjük. A kész tortát a hűtőbe tesszük kb. fél napra.
A zselatin ráöntése előtt a túrós masszát hűtsük le, hogy egy kicsit megdermedjen. Ha a folyós masszára öntjük rá a meleg zselatint, akkor összefolyik az egész és egy kicsit márványos lesz. Az ízén nem ront a dolognak, de nem lesz túl szép látvány. :) Érdemes tehát a túrós krémünket a hűtőben pihentetni egy félórát, mielőtt a zselatint elkészítjük.
Még egy hasznos tanács: azokat a gyümölcsöket, amelyek több levet engedhetnek, érdemes lecsepegtetni. Válasszunk a gyümölcsök színével harmonizáló szörpöt!
A dióba belekeverjük a lisztet és a sütőport. A fehérjéket a cukrral kemény habbá felverjük, majd beleszórjuk a diós keveréket és lazán, óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk, vig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. Melegítsük elő a sütőt 185 fokra. Majd béleljünk ki 1-2 tepsit sütőpapirral. 2. Egy nagy tálban verjük enyhén habosra a vajat a xilittel, majd adjuk hozzá a sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA robot táljába beütünk 4 tojást, és hozzáadunk 200 g cukrot, elindítjuk a gépet. Kis adagokban hozzáadunk 200 g olvasztott vajat, miközben a gép keveri a masszát. Amikor már ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes