menu

Családireceptkönyv.hu

Habos mákos almás sütemény


Írta:

Elk. idő: 60
Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

3 ek. tejföl,
8 dkg porcukor,
3 tojássárgája,
18 dkg margarin,
1 cs. sütőpor,
30 dkg liszt,
Töltelékhez:

4 ek. baracklekvár,
15 dkg porcukor,
6 db alma,
40 dkg darált mák,
1 citrom reszelt héja,
Tetejére:

4 tojásfehérje,
15 dkg porcukor,
zsemlemorzsa

Elkészítés:


Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a sütőporral, a porcukorral, majd beledolgozzuk a tejfölt és a tojássárgáját. Rugalmas tésztává gyúrjuk, majd hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket. A mákot összekeverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a reszelt almával és a lekvárral. A tésztát lisztezett deszkán kb. 30×40 cm-es nagyságúra nyújtjuk, vajazott tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig elősütjük. Ezután rákenjük a mákos tölteléket és még kb. 20 percig együtt sütjük. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük a porcukorral, a mákos tölteléket leszórjuk kevés zsemlemorzsával, majd rákenjük a habot, és visszatoljuk a sütőbe kb. 20 percre, 60 fokon szárítjuk. Vizezett késsel szeleteljük, ha kihűlt.

Habos mákos almás sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
VAJAS (LEVELES) TÉSZTA KÉSZÍTÉSE FÁZISFOTÓKKA
VAJAS (LEVELES) TÉSZTA KÉSZÍTÉSE FÁZISFOTÓKKA

Kezdjük azzal, hogy elkészítjük a margarint. Ha nincs leveles margarinunk, amit húzó margarinnak is hívnak és általában nagy tételben lehet kapni (szóval kis háztartásokban nem his...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Angéla
Pillangó keksz
Pillangó keksz

Elkészítés: 1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a cukrokat, majd elmorzsoljuk benne a vajat és a tojások hozzáadásával összegyúrjuk, jól összedolgozzuk. (Az a jó, ha picit ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar linzerkarika
linzerkarika

A hozzávalókat a lekvár és a porcukor kivételével gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap nyújtjuk, szaggatjuk, és 180°C...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Régi fánk recept
Régi fánk recept

Előtte való nap meleg kályha közelébe állítjuk a fánkhoz szükséges kellékeket. Másnap a lisztet melencébe (veidling) tesszük és az élesztőt egy kis cukros, langyos tejben előbb meg...

Elkészítési idő: 3-4 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk