50 dkg rétesliszt
30 dkg sima liszt
25 dkg zsír
1 kis pohár tejföl
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
kevés só
tej az összegyúráshoz
Tölteléknek mák, dió, vagy lekvár, esetleg gesztenye
A tejfölt, a zsírt, a cukrot, a csipet sót, a sütőport, a lisztet összedolgozzuk, addig gyúrjuk, míg egy szép sima, lágy tésztát kapunk. Kell az összeállításhoz egy kis tej is.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kockákra vágjuk, a közepébe teszünk egy kis cukorral, tejjel , reszelt citromhéjjal elkevert mákot vagy diót, feltekerjük, megformázzuk.
Előmelegített sütőben világosbarnára sütjük, és még forrón porcukorba forgatjuk a kis kifliket.
Kakaóport (vagy karobport) összekevered a kókuszolajjal és vízgőz felett átmelegíted (olyan lesz, mint az olvasztott csoki). A tojássárgát habosra kevered a cukorral, beleöntöd a k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű♥ TÉSZTA A tejet langyosítsuk meg és keverjünk hozzá egy teáskanál cukrot, ezután morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet keverjük el a sóval, adjuk hozzá a k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cérnametéltet főzzük ki ( a vízbe tegyünk egy kevés olajat és sót ) , de éppen csak 2 percig főzzük, majd szűrjük le, csepegtessük és hagyjuk kihűlni. Vigyázzunk, hogy ne puhuljo...
Elkészítési idő: 125 perc Nehézség: Közepes1/2 kg lisztből, 200 g vajból, csipetnyi sóból, késhegynyi szódabikarbónából, 100 g kristálycukorból, 1 egész tojásból, és 1 sárgájából, 1/4 csomag vaníliás cukorból és 1/2 citrom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű