Hozzávalók 2 főre
» 1 ek só
» 3 gerezd fokhagyma
» 2 db paradicsom
» 2 ek étolaj
» 1 csipet bors
» 2 dl tejszín
» 40 dkg makaróni
» 1 ek ételízesítő
» 1 mk törött fekete bors
» 25 dkg paraj
A makarónit sós vízben megfőzzük, és meleg vízzel leöblítve jól lecsöpögtetjük. Közben a felforrósított olajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, valamint a megmosott és kis kockákra vágott paradicsomot. Rátesszük az ugyancsak megmosott, erektől megszabadított, és nagyon vékony csíkokra aprított parajt. Néhány percnyi pirítás után ráöntjük a tejszínt. A Vegetával meg a törött borssal fűszerezzük. Jól összeforraljuk, majd az így keletkezett sűrű mártást tálaláskor ráöntjük a makarónira. Átkeverjük és azonnal tálaljuk.
1. Először a vajat elmorzsoljuk a sózott liszttel, majd hozzáadjuk a túrót és a tojást. 2. Picit állni hagyjuk hideg helyen, én a fagyasztóba szoktam berakni fél órára. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA f
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször bolognai mártást készítek. Felteszem a darált húst kevés vízben, aki akarja, az előtte vöröshagymát piríthat, melyen kicsit megpiríthatja a húst is és utána önti fel vízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat, ecetet, vizet, sót összekavarjuk, hozzáadjuk a tojást és a lisztet amennyit felvesz (kb.37dkg), hogy jó kemény tésztát kapjunk. 10percig gyúrjuk, 14egyenlő részre osztju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű