1 közepes fej vöröskáposzta
1 db alma
10 dkg vaj
5 dkg barna cukor
50 ml balzsamecet (vagy almaecet)
1 kk fahéj (őrölt)
1 kávéskanál szegfűszeg (őrölt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
A káposztát vékonyan felszeleteljük, az almát kb. 1 cm vastagra daraboljuk.
Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzászórjuk a cukrot és addig kevergetjük, míg teljesen fel nem olvad.
A cukros vajhoz keverjük a káposztacsíkokat és az almagerezdeket.
Fűszerezzük, meglocsoljuk a balzsamecettel és jól összekeverjük.
Fedő alatt közepes tűzön kb. 30 percig pároljuk, hogy az ízek jól összeérjenek.
Végül fedő nélkül pár perc alatt elforraljuk róla a maradék levet.
A héjában főtt burgonyát hámozzuk meg, és még melegen karikázzuk fel. Öntsük rá a még meleg húslevest és a felkarikázott hagymát. Amikor kihűlt, adjuk hozzá az ecet, olivaolaj, mus...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldséget puhára pároljuk és leszűrjük, lecsepegtetjük. A kókusztejszínt a kókuszolajjal meglangyosítjuk, majd elkeverjük benne a zselatint. Az összes hozzávalót egy turmixba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKéses aprítóba az egésszel, és csak nyomd a gombot, amíg krémes nem lesz. Néha kapard le az edény faláról egy spatulával, hogy ne maradjanak benne darabok. Egy perc, és kész is vag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a káposztát csíkozzuk fel. A megtisztított répát nagy lyukú reszelőn reszeljük le és adjuk hozzá. Jól keverjük össze őket. Először a porcukorhoz adjuk hozzá a sót, borsot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű