menu

Családireceptkönyv.hu

Pásztortarhonya


Írta:

Elk. idő: 55 perc
Adag: 8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g tarhonya (kb. 550 ml)
300 g kolbász
150 g szalonna
1 kg krumpli
1 nagyobb vagy 2 kisebb fej hagyma (150-200 g)
2 ek. olaj vagy zsír
1 tk. pirospaprika
1 tk. só
1/8 tk. őrölt bors

Elkészítés:


1.
Első lépésben készítsd elő az alapanyagokat, mert főzés közben nem fogsz tudni ezzel foglalkozni. Húzd le a 30 dkg kolbász héját és vágd karikákra, pucold meg az 1 kg krumplit, vágd kockákra és tedd hideg vízbe, vágd kisebb darabokra a 150 g szalonnát és vágd apróra a 2 közepes fej hagymát.
2.
Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevíts fel 2 ek. zsírt vagy olajat. Tedd bele a tarhonyát, és nagy lángon pirítsd meg félig 3 perc alatt.
3.
Öntsd ki a tarhonyát egy tálba, és tedd félre.
4.
Tedd vissza az edénybe a szalonnát, és közepes lángon olvaszd ki a zsírját, pirítsd meg 2-3 perc alatt.
5.
Tedd vissza bele a tarhonyát, add hozzá a hagymát, és 2-3 percig pirítsd nagy lángon, néha megkeverve vagy rázva.
6.
Add hozzá a kolbászt, és szintén néha megkeverve vagy rázva pirítsd tovább nagy lángon 2-3 percig.
7.
Végül szórd meg 1 tk. pirospaprikával, és add hozzá a lecsöpögtetett krumplit. Keverd el, és ezzel is pirítsd még 2 percig.
8.
Öntsd fel 1,3 l vízzel, ízesítsd 1 tk. sóval és 1/8 tk. őrölt borssal.
9.
Forrald fel és utána takaréklángon főzd 30 percig, fedő nélkül. 20 perc és 25 perc után keverd át egyszer, egyébként nem kell kevergetni.
10.
Utolsó lépésben is forgasd át, és nézd meg, hogy a krumpli és a tarhonya megpuhult-e. Ha esetleg nem, akkor 1 dl vizet önts még alá, és takaréklángon főzd 5 percig.

Pásztortarhonya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gombás rántotta
Gombás rántotta

A gombát alaposan megmossuk megtisztítom, felszeleteljük. Olajon lepirítjuk. A tűzről levéve fűszerezzük meg. A tojást felütjük egy tálba,villa segítségével elkeverjük. Hozzáön...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Rizses hús
Rizses hús

Én kuktában szoktam készíteni. Az olajon megpirítom a hagymát, fokhagymát, majd rádobom a paprikát, paradicsomot és megpárolom, ráteszem a pirospaprikát, borsot, paradicsom pürét é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csülkös bableves 2
Csülkös bableves 2

A csülköt és a babot előző este beáztatom. Másnap egy jó nagy fazékba felteszem főni a csülköt, teatojásba belepakolom a fokhagymát a babérlevelet, a zöldség zöldjét és és a borso...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolozsvári töltött káposzta
Kolozsvári töltött káposzta

Első lépésként a füstölt csülköt tegyük fel vízben, és főzzük félpuhára. Amíg a csülök készül, a káposztalevelek torzsa részét éles késsel faragjuk le, hogy a töltelékeket majd be...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk