menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott burgonya zöldborsós-húsos raguval


Írta:

Elk. idő: 45
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg darált hús
1 fej vöröshagyma

bors
provance-i fűszerkeverék
1 ek piros paprika
olaj
héjában főtt, felkarikázott burgonya
2 maréknyi fagyasztott zöldborsó
1 nagy tejföl
csíkozott, füstölt húsos szalonna

Elkészítés:


A burgonyát héjában megfőzzük, majd miután kihűlt felkarikázzuk.

A hagymát felaprítjuk. Serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat, majd megdinszteljük benne a hagymát. Egy kicsit levesszük a tűzről és beleszórjuk a paprikát is. Adjuk hozzá a fűszereket. Ha van friss fűszernövényünk (bazsalikom, rozmaring) azt is most adjuk hozzá. Tegyük vissza a tűzre és rövid kevergetés után adjuk hozzá a darált húst is. Amennyiben szükséges adjunk hozzá egy kevés húslevest is (lehet leveskockából készült is). Öntsük hozzá a zöldborsót is. A ragut nagyjából 15 percig főzzük.

Egy közepes tepsit kivajazunk és az aljára egy réteg burgonya kerül. Erre mehet a ragu, majd újabb réteg burgonya. Megszórjuk füstölt szalonnával. Ne felejtsük el a rétegeket fűszerezni sóval, borssal esetleg valami különleges fűszerrel, én provence-i keveréket használok, illetve tejföllel locsolgatni. Tetejére tejföl kerül, majd megszórjuk a maradék füstölt szalonnával.

Alufóliával lefedve, forró sütőben kezdjük sütni, nagyjából 20-30 percig. A tetejét pedig további 6-7 percig fólia nélkül pirítjuk. Uborkával vagy céklával tálalom.

Rakott burgonya zöldborsós-húsos raguval

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Eszter
Gerslis rizottó füstölt libamellel
Gerslis rizottó füstölt libamellel

A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockára vágjuk. A füstölt libamellet is apróra kockázzuk. A hagymát a füstölt libamellel libazsíron megfuttatjuk, majd a gerslit is hozzáadjuk a...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Almás fasírt
Almás fasírt

A húst, a túrót, a reszelt almát, a tojásokat és a fűszereket jól összegyúrjuk. Vizes kézzel golyócskákat formálunk belőle, majd sütőben 180-200 fokon vagy kókuszolajban (kókuszo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejbegríz gombóc
Tejbegríz gombóc

A tejet a csipet sóval elkezdjük melegíteni, és kb félidőben hozzáadjuk a cukrot, majd fokozatosan a búzadarát. Kevergetjük, hogy ne legyen csomós, majd az egészet felforraljuk é...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mackó (tócsni, lapcsánka... )
Mackó (tócsni, lapcsánka... )

A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, majd a reszelő kisebbik lukú felén lereszeljük. (egyébként lehet a nagyobbikon is reszelni, mi jobban szeretjük, ha a kicsin reszeljük le.) H...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk