A csirkecombhoz
3 db csirkecomb
1 csapott teáskanál só
6 csipet fehérbors (őrölt)
A panírhoz
50 g búzaliszt (BL55)
2 db tojás (apró, "S"-es méretű)
3 csipet só
50 ml 1,5%-os tej
120 g zsemlemorzsa
A sütéshez
500 ml étolaj
A csirkecombokat alaposan megmossuk, majd félbe vágjuk. Ha valaki nem szereti, eltávolíthatja a bőrét, én rajta hagytam.
A csirkecomb felső részét bőrrel lefelé lefektetjük a munkalapra. A csont mentén bevágjuk a húst.
Majd óvatosan lefejtjük róla a csontot.
Az alsó combot is bemetsszük a csont mentén, majd óvatosan körbe vágjuk.
Ezután a felső részénél vágjuk le róla a porc részt, majd alul körbe vágjuk a bőrt, így könnyen el tudjuk távolítani a csontot.
A kicsontozott csirkecombokat ízlés szerint sózzuk borsozzuk.
A panírozáshoz külön tálakba tesszük a lisztet, a tejjel felvert sózott tojást, és a zsemlemorzsát. A húst először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.
Bő, forró olajban, közepes lángon arany barnára sütjük. Én mindig fedő alatt sütöm, mert omlósabb lesz a hús.
Frissen tálaljuk a rántott csirkecombot
A hagymát felaprítom, darált paprikával olajban megdinsztelem. Leveszem a tűzről, teszek bele pirospaprikát, rárakom a húst, megsózom. Visszateszem a tűzre. Babérlevelet teszek rá....
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KönnyűA megtisztított csirkemellet vékony csíkokra, darabokra vágjuk, kicsit lecsepegtetjük és megszórjuk kb. 1 csapott kk. sóval, és 1 nagy csipet őrölt borssal. Kicsit félretesszük. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttp://gastrohobbi.cafeblog.hu/2017/10/25/mexikoi-csirkes-teszta-videoval/
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kifliket tejfölös tojással megkenjük. 5 perc pihi, majd 3 részre osztjuk 2 lilahagymát dinsztelni + bele a virsli sütni. Kinyújtjuk, mustárral megkenjük, rá a hagyma, virsli.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű