25 dkg gluténmentes tészta
25 dkg főtt-füstölt tarja
25 dkg csiperkegomba
3 szál újhagyma
2,5 dl lm tejszín
15 dkg lm reszelt sajt
Ízlés szerint só
A tarját apró kockára vágom és egy serpenyőben zsirjára sütöm, majd hozzáadom a szeletekre vágott csiperkét, összepirítom, rádobom a felaprított újhagymát, átforgatom, felöntöm a tejszínnel, felrottyantom és leveszem a tűzröl. Ha szükséges sózom, de ez attól függ, mennyire sós a tarja.
A sós, lobogó vízben kifőtt tésztát egy tűzálló tálba teszem, ráöntöm a tarjás-gombás ragut, összekeverem, megszórom a reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütöm!
Aprított petrezselyemzölddel megszórva, forrón kínálom.
A megtisztított répákat vágjuk spagetti-csíkokra. Sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Forgassuk meg egy kanál zsíron. Pároljuk meg a gombát. A jénai aljára halmozzuk a sárgar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFőzzük ki a tésztát. Vágjuk apróra a vöröshagymát, és kevés olajon kezdjük el pirítani. 1-2 perc múlva adjuk hozzá az apró kockákra vágott virslit is. Sózzuk, borso...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA lisztet és a tojásokat összegyúrjuk. 30 percig pihentetjük, de még jobb ha egy egész éjszakát. Kinyújtjuk, nem túl vékonyra, majd kockákat vágunk ki belőle. Lobogó vízben, 5 p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet vékony szeletekre vágom, és az olívaolajon megpirítom, majd felöntöm a konzerv paradicsommal, hozzáadom az aprított chilit, a reszelt fokhagymát, az aprított bazsali...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű