1 bögre köles
2,5 bögre víz
só
2 ek növényi zsiradék
1 fej hagyma
A kölest a barna rizshez hasonlóan kb. 1 órára beáztatjuk. A főzés megkezdése előtt a vizet leöntjük róla, átmossuk, felszeletelt hagymán lepirítjuk, és kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni.
Amikor felforr, fedő alatt, alacsony fokozaton fél óráig főzzük, hogy a köles bedagadjon, majd félrehúzzuk, és lefedve pihentetjük. Fűszerezhető bazsalikommal, korianderrel, tárkonnyal, köménnyel.
Dinsztelt lila hagymával a kedvencem. Édesen elkészítve ízesíthetjük vaníliával, fahéjjal, citrommal.
Összekeverem, gombócokat formázok belõle és bõ forró olajban kisütöm.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Készítsd elő a krumplit. Mosd meg, szárítsd meg, és vágd kb. 1-1,5 cm-es karikákra. 2. Egy serpenyőt melegíts fel közepes-nagy lángon. Önts bele 1 ek. olajat. 3. Tedd bele a b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPita receptet rengeteget találni az interneten. Ám ahogy minden hagyományos ételnél, itt is érdemes a minél egyszerűbb, minél kevésbé felturbózott változatnál maradni. Hogy miért?...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a vizet egy edénybe öntjük, hozzáadunk egy csipet sót és felforraljuk. Ha a folyadék már forr, hozzáadjuk a darát és pár percig főzzük (amíg be nem sűrűsödik kása állagú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű