menu

Családireceptkönyv.hu

Serpenyős burgonya (Szilágyi Balázs)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg salátának való burgonya
1 ek. olaj vagy zsír
4 dkg vaj

Elkészítés:


1. Készítsd elő a krumplit. Mosd meg, szárítsd meg, és vágd kb. 1-1,5 cm-es karikákra.
2. Egy serpenyőt melegíts fel közepes-nagy lángon. Önts bele 1 ek. olajat.
3. Tedd bele a burgonyakarikákat, és rázogasd meg, hogy mindenhol érje őket az olaj.
4. Közepes-nagy lángon süsd. Csak időnknt kell rázni, megforgatni a krumplikat, hogy minden oldaluk szép pirosra süljön.
5. 10-15 perc alatt készül el, attól függően, hogy mekkora serpenyőt használsz, milyen erős a lángod, és persze hogy mennyire ropogósra szereted a külsejét.
6. Az utolsó percben adj hozzá 4 dkg vajat (nem margarint!), és ezzel is rázd össze még egy kicsit.
7. Tálalás előtt sózd.

Serpenyős burgonya (Szilágyi Balázs)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fűszeres panírozott burgonya, csodás köret húsok mel
Fűszeres panírozott burgonya, csodás köret húsok mel

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk és csíkokra vágjuk, majd megmossuk és egy tálba tesszük. 5-6 evőkanálnyi olívaolajjal átlocsoljuk, majd megszórjuk a fűszerekkel és a zsemlemo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar CÉKLÁS GNOCCHI - burgonya,glutén,laktóz,tojás mentes
CÉKLÁS GNOCCHI - burgonya,glutén,laktóz,tojás mentes

1) Kb. 250 g nyers céklát meghámozunk, és 1 dl vízzel krémesre turmixolunk. 2) Egy tálba tesszük a liszteket, a fűszereket, az útifűmaghéjat, hozzáadjuk a céklapépet, és kézzel a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zsemlegombóc
Zsemlegombóc

1.) Szeleteljük fel a zsemlét és vágjuk közel egyenlő méretű kockákra. 2.) Forrósítsuk fel az étolajat egy serpenyőben, öntsük bele a zsemlekockát. A zsemle magába fogja szívni a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Nokedli
Nokedli

Egy tálba mérd ki a lisztet, add hozzá a tojást, az olajat (vagy olvasztott zsírt) és a sót. Keverd össze a tésztát, és öntsd hozzá a vizet. A víz mennyisége függ a liszt nedvessé...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk