• 60 dkg liszt
• 4-5 dl víz
• 1 tojás
• 2 csipet só
• A rántottába:
• 8-10 tojás
1.) A tészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban. Aki a laza tésztát szereti, az picit több vizet adjon hozzá, aki a keményebbet szereti, az kevesebbet használjon.
2.) Egy fazékban sós vizet forralunk, és amikor gyöngyözik, beleszaggatjuk a nokedlit. Szaggatás közben mindig óvatosan meg kell keverni a nokedliket. 1-2 perc alatt megfőnek és a felszínre jönnek a nokedlik. Ezután leszűrjük és meleg vízzel leöblítjük, majd egy olajozott lábasba tesszük a tésztát.
3.) Laza rántottát készítünk, majd összekeverjük a nokedlivel.
A visszamaradt forró vizes fazékon, gőz felett, melegen tartjuk tálalásig.
4.) Fejes saláta illik hozzá. Öntet: egy pohárba 2-3 ujjnyi vizet öntünk, hozzáadunk 1 evőkanál 10%-os ecetet, fél citrom levét, sót és cukrot ízlés szerint, és legvégül 1 evőkanál extra szűz olíva olajat.
A sonkát felszeleteljük, megpirítjuk egy kevés margarinon, majd hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott cukkinit. Közben a tésztát megfőzzük a csomagoláson található utasítás szer...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk. A tésztát feltesszük főni. Hozzáadjuk a kockákra vágott csirkemellet. Amíg a csirkemell pirul, meghámozzuk, ki...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA cérnametéltet enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és forrón összekeverjük az olvasztott vajjal és hagyjuk kihűlni. A túrót egy tálba tesszük, majd villával egy kic...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackokat alaposan megmossuk, kimagozzuk, majd egy mélyebb tálban összeforgatjuk a fahéjjal és a barna cukorral. Vágott felületükkel felfelé, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű