menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós és almás mákos házi rétes


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 8-12 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


o kb. 10 dkg liszt (lehet több is, attól függően, hány rudat akarsz készíteni)
o 1 tojás
o csipet só
o tej, amennyit felvesz
• Rántáshoz:
o 14 dkg zsír vagy sütőmargarin
o 14 dkg liszt
• Túrós töltelék:
o 1/2 kg túró
o 3 ek. cukor
o mazsola
o reszelt citromhéj
o 2 vaníliás cukor
o 1 kis pohár tejföl (20%-os)
• Almás töltelék:
o 1 kg alma
o 20 dkg porcukor
o 20 dkg darált mák
• A kenéshez:
o 1 tojás

Elkészítés:


A hozzávalókból kalács lágyságú tésztát készítesz. Ezt vékonyra kinyújtod. A lisztből és a zsírból vagy sütőmargarinból, csinálsz egy egyszerű rántást, és ezzel megkened a kinyújtott tésztát. Összehajtogatod, és pihenteted 50 percet. Ezalatt elkészíted a töltelékeket. Én túrósat, és almásat szoktam csinálni. A túrót összetöröd, beleteszed a hozzávalókat, krémesre készíted, és felhasználásig hűtőbe teszed. Az almát megpucolod, lereszeled, belekevered a porcukrot és a mákot. A tésztát annyi részre vágod, ahány rudat szeretnél. Egyesével kinyújtod, hajszálvékonyra, de vigyázz, ne szakadjon. Lazán megtöltöd mindegyiket, és mint a beiglit feltekered. Egész tojással lekened amikor feltekerted, és közvetlenül sütés előtt is kend le. 180°C fokos sütőben szép pirosra sütöd.


Túrós és almás mákos házi rétes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Szaffi free zsemle
Szaffi free zsemle

A lisztet (kiveszek belőle 3 evőkanálnyit és a nyújtódeszka szórom), sót elkeverjük, hozzáadjuk a vizet, citromlevet vagy almaecetet, összegyúrjuk (kenyérsütő segített össz...

Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Villám töpörtyűs pogácsa – nagyon sokáig eláll!
Villám töpörtyűs pogácsa – nagyon sokáig eláll!

1. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, a tetejét megszórjuk a cukorral, majd tíz percre félretesszük meleg helyre, hogy felfusson, ezután az összes többi hozzávalóval egyne...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamburger zsemle
Hamburger zsemle

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tej felében a cukorral, majd a többi hozzávalóval együtt közepesen lágy tésztává gyúrjuk (csak egy pár percet vesz igénybe, nagyon szépen összeál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Burgonyás cipó kemencében
Burgonyás cipó kemencében

Az élesztőt a fele mennyiségű, cukros vízben felfuttattam, a kenyérsütő tartályába tettem a hozzávalókat, és a géppel kidolgoztattam. Kivettem, letakarva kb fél órát meleg helyen k...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk