menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldséges hajdinaleves savanyúkáposztával


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


él csésze hajdina
1-2 evőkanál olívaolaj (van, hogy én mangalica zsírt használok)
egy fej vöröshagyma apróra vágva
pár szál (2-3) sárgarépa
1-2 fehérrépa
1 paszternák
egy kisebb zellergumó, és majd díszítésnek az apróra vágott levelei
fél csésze zöldborsó
fél csésze mirelit kukorica
pár szem csicsóka
pár szem krumpli

bazsalikom, majoránna, lestyán, kakukkfű
20-30 dkg savanyúkáposzta

Elkészítés:


Fél csésze hajdinát megmosunk és szárazon a lábasban néha megkeverve megpirítjuk (ha már illatos, akkor jó).
Ezután 1 ekanál olajat (hidegen préselt - pl. olivaolaj) vagy mangalicazsírt adunk hozzá.
Majd az összes tisztított, feldarabolt (csíkokra vágva is jó) zöldséget hozzáadjuk, és tovább pirítjuk egy kis ideig.
Majd felöntjük tisztított vízzel (1,3 liter), sózzuk, bazsalikomot, majorannát, lestyánt és kakukkfüvet teszünk bele, és a hajdina puhulásáig lassú tüzön főzzük kb. 25 percig.
Tálaláskor friss petrezselyemmel, zellerzölddel vagy metélőhagymával hintjük, és a tetejére savanyú káposztát szórunk, ami istenien megbolondítja.

Mivel a hajdina jól meg tudja magát szívni vízzel, elég nagy adag és sűrű levest kaphatunk.

Én tejföllel is szeretem, ha nincs itthon savanyú káposzta.

Zöldséges hajdinaleves savanyúkáposztával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres
spenótleves
spenótleves

Az alapanyagokat készítsük elő, a hagymát kockázzuk fel. A tökéletes spenótleves recept lépés 1 foto Az olajon pirítsuk üvegesre a vöröshagymát és az áttört fokhagymát....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Legényfogó leves
Legényfogó leves

A húst kockákra vágjuk, az olajon pirítani kezdjük, sóval, borssal fűszerezzük. A zöldségeket karikákra vágjuk, majd hozzáadjuk a húshoz. Tovább pirítjuk néhány percig, mehet hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nikolett
Fokhagymakrémleves
Fokhagymakrémleves

1. Megpucolunk 1 fej fokhagymát, és egy kis lábosba tesszük a friss zsályával együtt. Felöntjük 1 liter vízzel, amit aztán felforralunk, és utána közepes lángon 20 percig főzzük....

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
gulyásleves
gulyásleves

A marhahúst és a csontokat alaposan sózzuk és borsozzuk, egy tepsire tesszük, majd egy kevés zsírt ( a legjobb a liba- vagy a kacsazsír, de persze a sertészsír is megfelel) dobunk...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk