1 cs tarhonya
1/2kg hús
1-2 fej hagyma
1paradicsom
1paprika
1 ek paprika
só
bors
Tarhonyát olajon pirittom .dupla adag vizet öntök rá.sózom es fedö alatt takarékon puhára fözöm. A húst pőrköltnek elkészitem .végén össze keverem a tarhonyával.
A dödölle, másik nevén gánica lassan igazi kuriózum lesz, olyan ritkán készítik, pedig hajdan igen népszerű volt. Önmagában tejföllel meglocsolva, köretként elsősorban vadételekhez...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA szalonnát apró kockákra vágom, majd lassú tűzön megpirítom. Hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és májat. Ha kellően megpirultak, hozzáöntöm a lecsós alapot illetve 2-3 dl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat egy serpenyőbe öntjük, belenyomjuk a fokhagymát. Mikor megérezzük az illatát, rászórjuk a pirospaprikát, egy keverés után mehet rá a paradicsomlé, sűrített paradicsom. ...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű2 közepes db vöröshagyma 15 dkg bacon 15 dkg erdélyi szalonna 25 dkg vörösbab (konzerv) 25 dkg fehérbab (konzerv) 1 közepes db hegyes erős paprika (ízlés szerint) 3 gerezd fo...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Közepes