- 10 dkg vékonyra vágott falusi sertéscomb (serrano)
- 15 dkg füstölt császárszalonna
- 5dkg vaj
- 1 fél sütőtök
- cheddar sajt
- 1 lilahagyma
- 2 evőkanál méz
- 3 db répa
- friss kakukkfű
- rozmaring és bazsalikom
-napraforgómag, dió
- 100 ml tejszín
Kockázzuk fel a tököt és a répát majd kivajazott tepsibe fektessük bele úgy, hogy alsó rétegnek a vékonyra vágott falusi sertéscombot tegyük. Tűzdeljük meg erdélyi szalonnával szórjuk meg sóval, kakukkfűvel és rozmaringgal mag reszeljünk rá cheddar sajtot és csöpögtessünk rá mézet. Lefedve süssük 180 fokon 30 percig majd öntsük hozzá a tejszínt és szeleteljünk rá lila hagymát. Még 20 percig hagyjuk lefedve sülni, majd 10 percig légkeverésesen fedő nélkül pirítsuk össze
Majonézes- tejfölös mártással lehet feldobni.
A húst a fogyasztás előtt 3-4 nappal korábban bepácoljuk. A pácolást minimum 1 nappal korábban el kell végezni, de minél jobban közelítjük a 3-4 napot, annál porhanyósabb és ízlete...
Elkészítési idő: 130 perc Nehézség: KönnyűA tésztát sós vízben megfőzzük. Közben elkészítjük a ragut. A vöröshagymát felkockázzuk, olajon megpirítjuk. A gombát és a sonkát apróra vágjuk. Elsőként a gombát adjuk a hagymáho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt megsózzuk, aztán negyed óráig állni hagyjuk. Ezután kicsavarjuk a levét. Hozzáadjuk a lisztet (zsemlemorzsát), a reszelt sajtot, a tojásokat és az apróra vágott kaprot, sóz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított burgonyákat kettévágjuk. Egy közepes méretű tűzálló tál alját kikenjük margarinnal, majd a burgonyákat vágott felükkel lefelé a tálba állítjuk. A tetejét megszórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű