menu

Családireceptkönyv.hu

Frankfurti leves


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 ek sertészsír vagy olaj
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek fűszerpaprika
1 teáskanál köménymag
4 db burgonya
1 közepes db kelkáposzta
10 dkg frankfurti virsli (2 pár)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
175 g tejföl
1 púpozott ek finomliszt
2 l víz

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk. A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a káposzta leveleit megmossuk és felcsíkozzuk.
A zsírt megolvasztjuk, és rádobjuk a finomra vágott hagymát. Kettőt keverünk rajta, nem kell sokáig, nem pörköltet készítünk. Mehet rá a paprika, szintén egy keverésig, majd a kömény, utána pedig a krumpli. 1 percig kevergetjük, majd felöntjük 2 liter vízzel.
Belereszeljük a fokhagymát, és fedő alatt 5 percig főzzük.
Utána hozzáadjuk a felcsíkozott káposztát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt főzzük fél órán át.
Ha a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és még 5 percig főzzük.
Közben a lisztet elkeverjük a tejföllel, majd ha csomómentes, merünk bele egy merőkanálnyit a forró levesből, és azzal is kikeverjük. Visszacsurgatjuk a levesbe, jól elkeverjük, és még 2 percig főzzük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lehet Laktózmentesen és Glutén mentesen is késziteni. Az alfa-mix lisztkeveréket ajánlom!

A vékony karikákra vágott virslit lehet egy kevés zsiradékban megsütni. Finomabb izt ad neki.

Frankfurti leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtleves
Sajtleves

Kevés zsiradékon megdinsztelem a hagymát. Felöntöm húslével, felforralom és belerakom a sajtkrémet. Ha megolvadt benne a sajt még pár percig főzöm, majd a végén belerakom a szó...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbászos gombaleves csipetkével
Kolbászos gombaleves csipetkével

A szalonnát kis kockákra vágjuk, a hagymát apróra daraboljuk, a kolbászt vékonyra felkarikázzuk, a gombát "egészben" felszeleteljük, a babérlevelet széttörjük. A szalonnakockákat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Paradicsomleves
Paradicsomleves

Az olajból és a lisztből rántást készítünk, majd felöntjük a hideg paradicsomlével és elkeverjük. Beletesszük a vöröshagymát, a MAGGI Zöldségleveskockákat és ízlés szerint adunk h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ALICA
Kolbászos leves
Kolbászos leves

A hagymát felkockázzuk, és a zsíron üvegesre sütjük. Majd rászórjuk a lisztet, elkeverjük, a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát is, és felöntjük 1,5 liter hideg vízzel. A tűz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk