karfiol, tej. zsemle, só, bors, 2 tojássárgája, tojás, morzsa, olaj
Megfőzzük sós vízben a karfiolt és tejben áztatott zsemlével együtt krumplinyomón átnyomjuk. Megsózzuk, borsozzuk, hozzáadunk két tojássárgáját. 2 ujjnyi vastag hengereket formázunk belőle és bepanírozzuk tojásba és morzsába. Olajban sütjük.Salátával és krumplipürével tálaljuk.
A sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűzsíron megpirítottam a kockákra vágott (20 dkg) sonkát. Utána hozzáadtam a gombát (1/2 kg tinóra, de bármilyen gombából készíthető) és együtt puhára főztem. Közben egy nagy csoko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt, megmosom, rózsáira szedem és forrásban lévő sós vízben, egy késhegynyi szódabikarbónával (így szép fehér marad a színe) roppanósra főzöm, majd leszűröm. Ugyan így me...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz előző nap beáztatott barna rizst sós vízben puhára főzzük. A tofut sajt reszelőn lereszeljük, majd összekeverjük a rizzsel, dióval . A megtisztított hagymát bele reszeljük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű