5 szem krumpli
1 fej hagyma
só
liszt (én finomlisztből szoktam)
A krumplit megpucoljuk, lereszeljük. Megsózzuk, hozzáadjuk a lepárolt hagymát, majd annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy formázható állagú legyen. Összekeverjük, majd gombócokra formázzuk. Forró olajban kisütjük. Amikor az olajba teszem, a lapáttal szétlapítom a gombócot. Mindkét oldalát ropogósra sütjük.
Ebből az adagból kb 8 darab lesz.
Lehet ízlés szerint egyéb fűszereket is hozzáadni. Sokféleképpen elkészíthető, ahány ház,annyi tócsni,vagy lapcsánka,stb... :)
Egy nagyobb tálba beleöntöm a langyos vizet és a cukrot. Jól elkeverem és belemorzsolom az élesztőt. A tetejére szórok egy kis lisztet. Megvárom, hogy felfusson. Ha fölfutott még b...
Elkészítési idő: 60-90 Nehézség: KönnyűVastag aljú edényben felforralunk 3 liter vizet. Sózzuk, beleszórjuk a tésztát, és újra felforraljuk. Lefedjük a lábast, elzárjuk alatt a gázt, és félretesszük. A szalonnát felkoc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverem, majd a kókuszolajjal alaposan kikent gofrisütőben megsütöm.
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű