menu

Családireceptkönyv.hu

Baconnel és Olívabogyóval töltött hajtogatott kifli


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:
30 dkg liszt
10 dkg vaj
1 sütőpor
tejföl, reszelt sajt, só

Sütéshez:
olíva bogyó
bacon
1 db tojás, reszelt sajt

Elkészítés:


1. A lisztet, sót, sütőport egy edényben összekeverem, majd hozzáadom az olvasztott

vajat (Én nem margarint, hanem étkezési vajat használok, mert az finomabb). Ez

morzsás lesz, annyi tejfölt kell beletenni, hogy normál tészta állagot kapjak.

2. Kinyújtom téglalap alakúra (nem kell túl vékonynak lennie), megkenem tejföllel és

reszelt sajtot szórok rá, majd a hosszabbik oldalánál képzeletben megfelezem és a két

szélét behajtom középre, majd ezt a másik irányból még félbehajtom. Ezt hagyni kell

állni 25 percet.

3. Ezután újra kinyújtom téglalap alakúra és megkenem tejföllel, szórok rá reszelt sajtot,

majd a hosszabbik oldalát most úgy hajtom össze, hogy a felénél tovább behajtom az

egyik oldalt és a másik oldalt a már behajtott oldalra hajtom rá, tehát most három

réteg lesz egymáson. Ezt a másik oldal mentén úgy, mint az előbb, ismét félbehajtom,

majd ismét 25 percet állni hagyom.

4. Újra kinyújtom, és a 2. pont szerint megcsinálok még egyszer mindent. Tehát a

végére háromszor hajtogattam, először duplán, aztán triplán, aztán megint duplán.

Ismét állni hagyom 25 percet.

5. Ezután lehet kinyújtani vékonyra és háromszögeket csinálni belőle. Azokba teszek

bacon-t, teszek bele olíva bogyót és feltekerem, hogy kifli alakú legyen.

6. 200-220 fokos sütőbe teszem őket úgy, hogy egy picit meg lehet olajozni a tepsi alját,

hogy ne ragadjanak le, a tetejüket megkenem tojással és egy pici reszelt sajtot még

teszek rá, hogy szépen ráolvadjon.

7. Arany barnára sütöm és kész!!!

Trükkök, tippek, praktikák:


Jó sokáig tart csinálni, de minden pillanatot megér :)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bagett-mandula-szezám-kókuszliszt
Bagett-mandula-szezám-kókuszliszt

200fokon kb. 40 percig sütöttem. A kenyeret kivettem a szilikonformából és meg kb. 15 percig sütöttem, hogy kívül kérget kapjon. A kenyér súlya 55 dkg lett.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bajor rozscipó
Bajor rozscipó

A liszteket kimérjük, hozzáadjuk a sikért, élesztőt, sót és a langyos vizes tejjel kialakítjuk a tészta állagát. Amikor összeállt a tészta, gyúrjunk rajta egy kicsit és adjuk hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Vitalitás kenyér
Vitalitás kenyér

Belemorzsoljuk az élesztőt a langyos vízbe és alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sót és a magvakat, majd elkezdjük összegyűrni a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsibe...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Öregtészta
Öregtészta

Keményebb tésztát készítek, amit egy fedeles tálban hagyok a konyhapulton. legjobb, ha 4-5 óra múlva betesszük a hűtőbe. Vagy adagokra osztva mehet a fagyasztóba. vagy MAX s...

Elkészítési idő: 12 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk