4 tojás
10 dkg mandulaliszt
4 dkg szezámliszt
4 dkg kókuszliszt
1,5 dkg Psyllium (Útifűmaghéj) - 2 dl vízben beáztatva
só
szódabikarbóna kevés citromlével felfuttatva
200fokon kb. 40 percig sütöttem.
A kenyeret kivettem a szilikonformából és meg kb. 15 percig sütöttem, hogy kívül kérget kapjon.
A kenyér súlya 55 dkg lett.
A képen látható dupla adagból készült
http://www.tanuljmegsutni.hu/2012/11/ropogos-heju-kovaszolt-kenyer.html
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKenyér 1. Kovász reggel elkészítve: 40 dkg BL55 liszt, 2 dkg élesztő, 4 dl víz Délután a kovászhoz 60 dkg BL55 liszt, 2 dkg élesztő, 6 kk só, 2 dl víz, 5 dkg vaj, késhegynyi as...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKülön edényben keverjük össze a száraz és folyékony alapanyagokat, majd öntsük egybe és gyúrjuk össze. 5 percig pihentessük a tésztát. Ezután bambuszrostliszttel megszórt munkafe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköt előzőnap főzöm meg, majd a főzővízben hagyom kihűlni. Másnap az élesztőt kevés langyos vízben a cukorral és 3-4 ek. liszttel elkeverem, a tetejét is megszórom liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű