- 0,5 kg csirke vagy sertéshusi
- 360g zöldbab, nyers vagy konzerv (1db)
- 2dl tejföl
- vöröshagyma
- fokhagyma
- paprika
- paradicsom
- só, bors, kömény, pirospaprika
- liszt (ha szükséges)
1. Első körben a hagymából, paprikából és paradicsomból készítünk egy jó kis lecsós alapot. A lecsós alapot sóval, borssal és egy kicsi köménnyel ízesítjük.
2. Beledobjuk az apróra vágott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Ha nyers zöldbabot használunk akkor ezt is hozzáadjuk, ha konzerveset, akkor csak a habarás előtt.
3. Levesszük a serpenyőt a tűzről és jól megpirospaprikázzuk a kifehéredett husikat és a zöldbabot. Kicsi vízet öntünk alá, hogy párolódjon a husi.
4. Amikor már a zöldbab és a husi is megpuhult a tejfölből habarást készítünk. Ebbe tehetünk 1 evőkanál lisztet is.
5. Összekeverjük, tálaljuk, megesszük :)
◾️A hagymákat megpucoljuk, félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. ◾️Az olajon vagy zsíron addig dinszteljük, amíg összeesik. ◾️Hozzáadjuk a megtisztított májat, a majorannát é...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA zúzott fokhagymát keverd el 2 evőkanál olajban a fűszerekkel együtt, jól dörzsöld be vele a húst, tedd legalább fél órára a hűtőbe (ha tudod, egy éjszakára is beteheted pácolódni...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA paradicsomszószt összekeverem a fűszerekkel, 2 evőkanál vízzel, majd beleforgatom a csirkemellet. Tapadásmentes serpenyőben készre sütöm. Most párolt zöldbabbal tálaltam, de í...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott pulykamellet beáztatjuk fokhagymás tejbe. Amíg ázik elkészítjük a tölteléket. A beáztatott zsemléket kinyomkodjuk, a 2 db tojást befűszerezzük, majd az apróra vágott pe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű