Sastojci:
420 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550
1/4 žličice instant kvasca
1 žličica soli
350 ml vode
1
Brašno pomiješajte s kvascem i soli. Dodajte vodu i električnom miješalicom umijesite mekano tijesto.
2
Tijesto u zdjeli pokrijte i ostavite da odstoji 12 do 16 sati (ili preko noći). Tijesto za to vrijeme naraste i jako je mekano.
3
Radnu površinu dobro pospite brašnom i istresite tijesto. Tijesto pobrašnite (i ruke) te ga rukama rastanjite. Preklopite svaku stranu prema sredini (kao da radite kuvertu za pismo).
4
Pospite kuhinjsku krpu s dosta brašna, pa prebacite na nju kruščić tako da je strana s preklopom dolje, a glatko prema gore. Pospite obilno brašnom i ostavite stajati zamotano u krpi 1-2 sata.
5
Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 230 °C. Pri tome u njoj zagrijte i keramičku (ili vatrostalnu) posudu s poklopcem u kojoj će se peći kruh.
6
Posudu pažljivo izvadite iz pećnice i u nju prebacite kruščić (s preklopom prema gore, a glatko dolje). Posudu nije potrebno mastiti, jer se kruh neće zalijepiti.
7
Posudu poklopite i ostavite u pećnici peći oko 30 minuta. Zatim skinite poklopac i pecite još 20 minuta.
A vizet felteszem forrni, répát és a káposztát összevágom vékony csíkokra. A wokot felmelegítem amilyen forróra csak tudom bele teszek kb fél deci olajat, aztán a káposztát, így...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a szokásos módon, forrásban lévő sós, 1 teáskanál olajjal kevert vízbe tesszük és megfőzzük. Meleg vízzel leöblítjük, és lecsöpögtetjük. 1 dl tejfölre szedjük. Jól összek...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA szerző kézzel készíti a tésztát. A lisztet átszitálja, elkeveri benne a sót és a cukrot. A munkafelületre önti, közepébe mélyedést készít, ide teszi a puha vajat, a tojást és a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű