5 db tojás
15 dkg cukor
1 teáskanál vanília kivonat
20 dkg finomliszt
1 citromból nyert citromhéj
35 dkg málna
15 dkg szeder
10 dkg narancs
A tojásokat törjük fel egy tálba, rakjuk félre. Egy kapcsos tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, a sütőt gyújtsuk be. Mérjük ki az alapanyagokat.
A tojásokat addig verjük, amíg habos és világossárga színű lesz. Kis részletekben hozzáöntjük a cukrot (folyamatosan keverve), majd a vaníliát. Végül a lisztet szintén több adagban keverjük hozzá. A citromhéjat lazán forgassuk bele.
Öntsük a tésztát a tortaformába, osszuk el egyenletesen a gyümölcsöt a tetején.
Forró sütőbe tolva addig sütjük, amíg a széle kicsit megpirul, és ha fogvájót szúrunk a közepébe, akkor már nem ragad rá a tészta.
sütési hőfok: 190°C
tepsi mérete: 25 cm
elkészítettem: 3 alkalommal
Kis cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, a többi hozzávalóval összedolgozzuk, majd letakarva hidegre tesszük, amíg elkészül a töltelék. A túrót villával összetörtjük, majd a töb...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesA szokásos módon kelt tésztát dagasztunk, duplájára kelesztjük.kb 40 perc 5-6mm vastagra nyújtjuk, nagyobb csészével kiszaggatjuk,vagy bármilyen forma lehet ,és négy helyen bevágju...
Elkészítési idő: kb 2 óra Nehézség: Könnyű. A vízbe beletesszük a nádcukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a xilittel, sóval, majd a tojással, kókuszzsírral, joghurttal is. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejjel a pudingport felfőzzük, kihűtjük és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük. A tészta készítése: kevés, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitálju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű