SASTOJCI ZA TESTO: 2 jajeta,2 dl ulja,3 dl mleka,1 kašika suvog kvasca,100 gr šećera ,oko 700 gr brašna
SASTOJCI ZA FIL:džem od šljiva
ZA SIRUP:
200 gr šećera
3 dl vode
ZA POSIPANJE KIFLICA:
100 gr kokosa
Priprema:
Kašiku suvog kvasca i 100 grama šećera stavite u tri decilitra mlakog mleka. Ostaviti da stane.
Nakon toga dodajte 2 decilitra ulja, dvoje jaja i brašno, te zamesite testo. Testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe.
Kada testo nadođe, podelite na 5 delova.
Razvaljajte svaki deo u krug i isecite na osam trouglova.
Po kašičicu džema stavite na svaki trougao testa i uvijte u kiflicu. Tako uradite sa svim delovima testa.
Ostavite kiflice da stanu 15ak minuta i pecite dok blago ne porumene na 200 stepeni.
Za sirup u posudu stavite vodu i šećer, pustite da prokuljča i onda kuvajte još 4-5 minuta.
Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és elkeverjük. A közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a joghurtot, a vizet, az olajat és a tojást. Rámorzsoljuk az élesztőt és kézz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyosíts meg másfél deci tejfölt, keverd el benne az élesztőt, és pihentesd öt percig. Morzsold össze a lisztet a vajjal, adj hozzá egy tojást, majd mehet hozzá az élesztős kever...
Elkészítési idő: 10ó Nehézség: KönnyűA cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a burgonyapelyhet, sót, olajat, tejfölt. Ízlés szerint szórhatunk a tésztába is magvaka...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes