(28 cm-es tortaformához)
• 1,5 kg édes alma
• 1-2 citrom leve
• 20 dkg kókuszreszelék
• 2 marék mazsola
• 6 ek lenmagliszt/ kókuszliszt/ mandulaliszt
• 2 ek méz/nyírfacukor (ízlés szerint)
• 3 púpozott ek útifű maghéj
• fahéj
Paleo almás pite elkészítése
1. Az almákat fele-fele arányban kisebbre és nagyobbra reszeljük.
2. Hozzáadjuk a citrom levét, a mazsolát, a fahéjat, a lenmaglisztet (vagy kókuszlisztet/mandulalisztet), a kókuszreszeléket, ízlés szerint édesítjük nyírfacukorral (ha belefér az étrendedbe, akkor mézzel), végül belekeverjük az útifűmaghéjat is.
3. A kapcsos tortaforma alját vastag folpackkal vagy egy zacskóval béleljük, mint amikor a tortaformánkat sütőpapírral béleljük, a tortakarikát nem szükséges bélelni, nem fog beleragadni az almás pite
4. Az almás pite tésztáját a formába simítjuk, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy összeálljon és szépen lehessen szeletelni.
5. Kókuszreszelékkel megszórva és mézzel tálaljuk :)
Tippek az útifű maghéj használatához
Az útifű maghéj megadott mennyisége változhat. Ha nedvdúsabb az alma, akkor többre lesz szükséged 3 evőkanálnál. Az útifű maghéj használatát is ki kell tapasztalni, de bizton állíthatom, hogy sokkal egyszerűbb, mint a zselatin mennyiségét eltalálni!
A megmosott és cikkekre vágott kelkáposztát köménymagos, sós vízben puhára főzzük. Lecsurgatjuk, sózzuk, borsozzuk. A levelekre egy-egy vékony szelet sajtot helyezünk, és együtt fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesturmixolni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük. A virsliket 2-2 szelet bacon-nel körbetekerjük. A leveles tésztát hos...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt egy edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson. A lisztet egy tálba szitáljuk, erre öntjük az élesztős tejet, a puha...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes