menu

Családireceptkönyv.hu

Gombás-paradicsomos frittata bazsalikommal


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 1/2 közepes vöröshagyma, aprítva
• 3 közepes gerezd fokhagyma, préselve
• 1 evőkanál + 0,5 dl csirkealaplé
• 1 db nagyobb csiperkegomba, vékonyra szeletelve
• 1/2 közepes paradicsom kockákra vágva, a leve és a pépje eltávolítva
• 3 nagy tojás
• 3 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
• só és fekete bors ízlés szerint

Elkészítés:


1. Szeleteljük fel a vöröshagymát, és préseljük össze a fokhagymát, majd hagyjuk állni 5 percig, így fokozhatjuk a fokhagyma egészségvédő hatását.
2. Egy rozsdamentes acél serpenyőben melegítsünk 2 evőkanál csirkealaplevet. Amikor az alaplé forrni kezd, adjuk hozzá a vöröshagymát, majd fedő nélkül, alacsony/közepes lángon, gyakran kevergetve pároljuk körülbelül 3 percig.
3. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gombát, majd pároljuk tovább újabb 2 percig. Adjuk hozzá a maradék alaplevet, a paradicsomot, a sót és a borsot, majd pároljuk tovább 1 percig. Kavarjuk meg jól.
4. Egy kis tálkában keverjük össze a 3 tojást, majd sózzuk és borsozzuk. Keverjük bele az apróra vágott bazsalikomot.
5. Öntsük a tojást a zöldségekre, majd lefedve, alacsony lángon főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak és a tojás el nem készül (kb. 5 perc).

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gyöngyi
Serpenyős pizza tíz perc alatt
Serpenyős pizza tíz perc alatt

A tejfölt, majonézt, sót, tojást, lisztet kézi habverővel simára keverjük. A serpenyőben hevítünk egy kevés olajat, az előzőleg kapott masszát beleöntjük, és elegyengetjük. Rögtö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Barackos gombóc
Barackos gombóc

A burgonyát megmossuk és megfőzzük. Addig egy serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, és kis lángon, folyamatosan kevergetve megpirítjuk a zsemlemorzsát. Félretesszük. A c...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Erdélyi lucskos káposzta – már az illata is isteni
Erdélyi lucskos káposzta – már az illata is isteni

A húst gondosan megmossuk, megsózzuk, lábasban 4 dkg zsírban minden oldalát megpirítjuk, majd 1-2 dl forró víz aláöntésével fedő alatt kb. 40 percig pároljuk. Ekkor megfelelő nagys...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Húsgolyók gombaszósszal (Sóbors)
Húsgolyók gombaszósszal (Sóbors)

A húsgolyóhoz keverjünk össze mindent egy tálban, kivéve az olajat. Gyúrjuk jól össze a masszát. Készítsünk belőle kb. 16-18 húsgolyót. Egy serpenyőben forrósítsunk fel 2 evőkan...

Elkészítési idő: 15+35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk