• 2 db csirkemell filé
• 2 teáskanál friss citromlé
• tengeri só és bors ízlés szerint
Öntet:
• 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
• 2 teáskanál friss citromlé
• tengeri só és bors ízlés szerint
• extra szűz olívaolaj, tetszés szerint
1. Melegítsünk elő a sütőben kb. 150 fokon egy rozsdamentes acél vagy öntöttvas serpenyőt/sütőtálat (ügyeljünk arra, hogy a fogantyú is rozsdamentes acél legyen) körülbelül 10 percig. A serpenyő kb. 15 cm-re legyen a hőforrástól. Fontos, hogy az előmelegítés végére a serpenyő tűzforró legyen.
2. Amíg a serpenyő melegszik, készítsük elő a csirkemellet, öntsük rá a citromlét, majd szórjuk meg sóval és borssal.
3. Amikor a serpenyő felforrósodott, óvatosan vegyük ki a sütőből, tegyük bele a bepácolt húst, majd toljuk vissza a sütőbe. A sütőmódot állítsuk grillező üzemmódra, a hőérték maradjon 150 fok. Ügyeljünk arra, hogy a csirke hamar meg fog sülni (kb. 7 perc), mivel az előre felforrósított serpenyőnek köszönhetően mindkét oldalon a saját levélben, egyszerre sül át (ezért megfordítani sem szükséges). Honnan tudjuk, hogy mikor készült el a csirke? Óvatosan szúrjuk meg egy villával, a húsnak szaftosnak és puhának kell lennie.
4. Egy kis tálkában keverjük össze az öntet hozzávalóit, majd öntsük rá a kész csirkére. Köretnek barna rizst ajánlunk.
Az öntethez tetszés szerint friss rozmaringot, zsályát vagy dijoni mustárt is adhatunk.
A burgonyát alaposan megmosom kicsit megszurkálom, majd a mikróba 10 percig párolom egy tálba amit lefedek. Mikor kész kiveszem és megvárom, hogy kihűljön. Közben elkészítem a zöld...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A paprikákat megmossuk, gallérkájukat körbevágjuk, majd csumájukkal együtt kiemeljük a paprikákból, az ereket és magokat is eltávolítjuk a belsejükből. 2. A töltelékhez a ha...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy edénybe tesszük a tésztát, a vékonyra szeletelt hagymát, a félbevágott koktélparadicsomokat, a felszeletelt fokhagymát. Belekanalazzuk a paradicsompürét, hozzáadjuk a bazsaliko...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az olajon üvegesre sütjük a hagymát, rászórjuk a gombát, megsózzuk, és elfőzzük a gomba levét. Beleöntjük a paradicsomot, a fűszereket, a paradicsom édességétől függőe...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű