• 2 csirkemellfilé, 1 cm-es darabokra vágva
• 270 g zöld káposzta, vékonyra szeletelve
• 270 g kelkáposzta, apróra vágva
• 1 közepes vöröshagyma, félbe vágva és vékonyra szeletelve
• 1 evőkanál friss gyömbér, lereszelve
• 2 közepes gerezd fokhagyma, aprítva
• 1,2 dl + 2 evőkanál csirkealaplé
• 1 teáskanál kurkuma
• 1 teáskanál őrölt koriander
• 1 doboz kockára vágott paradicsom konzerv
• 2 evőkanál rizsecet
• 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
• újhagyma zöldje, apróra vágva
• 1 evőkanál szezámmag
• só és fehér bors ízlés szerint
1. Készítsük elő, szeleteljük fel a fenti hozzávalókat.
2. Egy rozsdamentes acél serpenyőben melegítsünk 2 evőkanál csirkealaplevet. Amikor az alaplé forrni kezd, adjuk hozzá a vöröshagymát, majd fedő nélkül, alacsony/közepes lángon, folyamatosan kevergetve pároljuk körülbelül 5 percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, majd pároljuk még 1 percig.
3. Adjuk hozzá a csirkehúsdarabokat, majd főzzük pár percig. Tegyük bele a kurkumát és a koriandert, majd keverjük jól össze a csirkével. Adjuk hozzá a kelkáposztát is. Főzzük tovább pár percig, miközben folyamatosan kevergetjük.
4. Adjuk hozzá a maradék alaplevet, majd forraljuk fel magas hőfokon. Csökkentsük a hőfokot, majd pároljuk alacsony lángon körülbelül 3 percig, párszor megkeverve.
5. Dobjuk bele a zöld káposztát, a kockára vágott paradicsomot és az ecetet, majd főzzük további 4 percig. Vegyük le a tűzről, locsoljuk meg olívaolajjal, majd szórjunk rá sót és fehér borsot.
6. Szeletelt újhagymával és szezámmaggal megszórva tálaljuk.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Vajazzunk ki egy sütőtálat. Fonnyasszuk meg a spenótot kevés vízben 2-3 perc alatt. Csöpögtessük le és vágjuk össze....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket tisztítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk. Kevés olajon sóval, babérlevéllel, fedő alatt elkezdjük dinsztelni. Közben a darált húst a tojással, sóval, borssal, pirosp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz előkészített hozzávalókat összekeverjük, kóstolgassuk közben, hogy az ízlésünknek megfelelően legyen sós, és savanykás Kicsit hagyjuk az ízeket összeérni. Addig készítsük elő a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk, majd egészben a lábasban felhevített olívaolajra tesszük, és körbeforgatva pirítjuk 2-3 percig. A tüzet mérsékeljük, és a passzírozott paradicsomot a lába...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű