25 dkg gesztenye massza
20 dkg darált mandula
20 dkg darált kesudió
2-3 ek tápióka keményítő (elhagyható vagy gesztenye, zöldbanánliszt vagy esetleg bambuszrost lisztre cserélhető)
1 ek útifű maghéj
2 kisebb tojás (vagy 1 L-es)
kevés só
1 kk szódabikarbóna
1 kk aszkorbin sav
A gesztenye masszát kiolvasztjuk. A magokat kávédarálóval, vagy aprító géppel ledaráljuk, minél kevésbé szemcsés annál jobb. Majd az összes többi hozzá valóval összekeverjük. Először kanállal, utána kézzel is. Egy nagyon ragadós masszát kapunk de nem kell megijedni, így a jó.
Ezután a tenyerünkben a masszából kis golyókat formázunk (ha nem megy, a tésztát be kell kicsit hűteni, mert utána sokkal könyebben formázható, vagy vizes kézzel csináljuk). Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, és a tetejüket ellapogatjuk, hogy igazi pogácsa formájuk legyen és 180 fokon a pogácsák vastagságától függően 40-60 percig sütjük őket.
Készen olyan az ízük, mint ha sajt lenne bennük a darált kesudió miatt.
Úgy tudom, hogy az útifű maghéj és a keményítő elhagyható belőle, de ha nagyon ragad kell még bele tenni a magokból.
A pulykamelleket egy kicsit ki kell lapítgatni, ha vastagok. Ezek után mindegyiket beleforgatom a fahéjba, úgy, hogy teljesen befedje. Olajban pár perc alatt kisütöm őket, és egy m...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz♥ Tészta: A mézet a vajjal összeolvasztjuk, kihűtjük. A lisztet, porcukrot, tojásokat, füszereket, szódabikarbónát, vizet, a mézes vajat egy tálban összegyúrjuk. Cipót formázunk é...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA liszt kivételével tálba rakjuk az anyagot és forró víz fölött addig kavargatjuk, amíg minden elolvad és felhabosodik. Gőzről levéve hozzáadjuk a lisztet és fél óráig pihentetjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA körtéket pucold meg, majd vágd kisebb kockákra, és locsold meg a citrom levével. A lisztet keverd össze a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és az apróra vágott vagy dar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű