menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonya krokett


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához

1000 g burgonya
150 ml házi tej / teljes tej
300 g búzaliszt (BL55)
3 db tojás (felvert)
10 g só

A forgatáshoz

zsemlemorzsa

A kisütéshez

étolaj

Elkészítés:



1
A burgonyát megpucoljuk, kockára vágva enyhén sós vízben megfőzzük. Még forrón áttörjük, és hagyjuk kihűlni.
2
Kihűlés után hozzákeverjük a gyengén felvert tojásokat, a sót, a tejet és a lisztet.
3
Vizes kézzel kis gombócokat formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban megsütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


diónyi gombócokban szoktam kisütni a krokettet, de ízlés szerint formázható. A formázás után tálcára téve fagyasztható, majd fagyás után zacskózható, hogy alkalomadtán csak sütni kelljen.

Burgonya krokett

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Montenegrói tepsis krumpli
Montenegrói tepsis krumpli

Meghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük. Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beled...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
Petrezselymes újburgonya
Petrezselymes újburgonya

1. Válogasd ki az e célra megfelelő példányokat: a lényeg az, hogy egy-egy alkalommal csak azonos nagyságú burgonyákat használj, s legfeljebb akkorákat, amelyeket még nem kell dara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Párolt lilakáposzta
Párolt lilakáposzta

A káposztát legyaluljuk, és lesózzuk. Egy nagy lábasban a zsírt felolvasztjuk, megszórjuk pár szem köménymaggal, beleszórjuk a porcukrot és a vékony csíkokra vágott hagymát, és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ALICA
 Krumplispalacsinta
Krumplispalacsinta

A burgonyát alaposan megmosom, héjában megfőzöm. Ha megfőtt, a héjától megtisztítom, hagyom kihűlni, majd a nagy lyukú reszelőn lereszelem. Hozzáadom a tojásokat, a sót , és annyi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk