menu

Családireceptkönyv.hu

Céklát télire


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A megmosott kb 3 kg céklát feltesszük főni, s ha puhára főtt és kihűlt meghámozzuk és késsel vagy szeletelővel vékony szeletekre vágjuk.
Két liter vízbe teszünk 20 dkg cukrot, 3 dl 10%-os ecetet, 3 ek sót és 1 kávéskanál kömény-magot.
A szeletelt céklákat üvegekbe rakjuk, s a forró főzőlevet rámerjük, míg teljesen el nem lepi. Késhegynyi nátrium-benzonát kerül a tetejére a biztos tartósítás miatt.
Mivel forró főzőlével tettük el meleg dunsztban hagyjuk kihűlni, pár nap múlva szépen sora-kozhatnak a kamrapolcon.

Céklát télire

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Lilahagyma lekvár
Lilahagyma lekvár

Megtisztítjuk a hagymát. (Valljuk be ez a recept legnehezebb része, mert bár lila hagymáról beszélünk azért alaposan megdolgoztatja a könnymirigyeinket.) Ezután félbe vágjuk a hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZÖLDBAB ÜVEGBEN *
ZÖLDBAB ÜVEGBEN *

Az üvegeket célszerű előző nap kimosni és hagyni megszáradni. A zöldbabot mosás, majd a két végének a levágása után 2-3 cm-es darabokra vagdossuk. Annyi hideg vizet engedünk rá, am...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
lilahagymás cékla saláta
lilahagymás cékla saláta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Cékla saláta
Cékla saláta

1. A céklát alaposan megtisztítjuk, héját lekeféljük, és annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. 2. Lehűtjük, meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. 3. Két liter vízbe be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk