1 disznófej, 50 dkg dkg sovány sertéscomb, 2 fej fokhagyma, só, bors, pirospaprika, Az előzőleg alaposan megtisztított és 3-4 darabra elvágott disznófejet és combot fel tesszük, felöntjük vízzel. Hozzáadunk 8 gerezd fokhagymát, sót, őrölt borsot, egy kiskanál pirospaprikát, 1 cseresznyepaprikát és puhára főzzük.
A kicsontozott húst (a túl zsíros részeket kihagyva) vékony csíkokra vágjuk és formába tesszük úgy, hogy rétegenként sózzuk, borsozzuk és nagyon apróra vágott fokhagymát adunk hozzá. (Arra törekedjünk, hogy a hús melegen inkább túl sósnak tűnjön. Kihűlve ugyanis veszít a sósságából.) Ezután annyi levet öntünk rá, hogy a húst ellepje. Egy éjszakára hideg levegőre tesszük. Másnap, mielőtt a formából kiborítanánk, a felesleges zsiradékot szedjük le a tetejéről. Vékony szeletekre vágva fogyasztható.
A burgonyát lereszeljük és kinyomkodjuk a levét. A gombát leszűrjük és a paprikával együtt apróra vágjuk. Minden hozzávalót egy tálba teszünk és jól összegyúrjuk. Ha túl lágy a mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csíkokra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk. A megpirult szalonnát kivesszük, félretesszük. A visszamaradt zsíron (ha szükséges pici sertés zsirral kiegészítjük) az apróra v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd sót, borsot szórunk rájuk. 2. Ezután a felkarikázott kolbászt, tojást és uborkát a hússzeletek közepére tesszük. 3. Az egészet behajtj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez az apróra vágott hagymát, fokhagymát és vágott petrezselymet a vajban megpirítom. A túrót a tojással, a kockára vágott zsemlével, a hagymával, és a fűszerekkel összek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű