menu

Családireceptkönyv.hu

Disznó sajt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 disznófej, 50 dkg dkg sovány sertéscomb, 2 fej fokhagyma, só, bors, pirospaprika, Az előzőleg alaposan megtisztított és 3-4 darabra elvágott disznófejet és combot fel tesszük, felöntjük vízzel. Hozzáadunk 8 gerezd fokhagymát, sót, őrölt borsot, egy kiskanál pirospaprikát, 1 cseresznyepaprikát és puhára főzzük.

Elkészítés:


A kicsontozott húst (a túl zsíros részeket kihagyva) vékony csíkokra vágjuk és formába tesszük úgy, hogy rétegenként sózzuk, borsozzuk és nagyon apróra vágott fokhagymát adunk hozzá. (Arra törekedjünk, hogy a hús melegen inkább túl sósnak tűnjön. Kihűlve ugyanis veszít a sósságából.) Ezután annyi levet öntünk rá, hogy a húst ellepje. Egy éjszakára hideg levegőre tesszük. Másnap, mielőtt a formából kiborítanánk, a felesleges zsiradékot szedjük le a tetejéről. Vékony szeletekre vágva fogyasztható.

Disznó sajt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krumplis fasírt
Krumplis fasírt

A burgonyát lereszeljük és kinyomkodjuk a levét. A gombát leszűrjük és a paprikával együtt apróra vágjuk. Minden hozzávalót egy tálba teszünk és jól összegyúrjuk. Ha túl lágy a mas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás sertéstokány
Gombás sertéstokány

A csíkokra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk. A megpirult szalonnát kivesszük, félretesszük. A visszamaradt zsíron (ha szükséges pici sertés zsirral kiegészítjük) az apróra v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Alföldi batyu - OK
Comb - Alföldi batyu - OK

1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd sót, borsot szórunk rájuk. 2. Ezután a felkarikázott kolbászt, tojást és uborkát a hússzeletek közepére tesszük. 3. Az egészet behajtj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Különleges töltött karaj
Különleges töltött karaj

A töltelékhez az apróra vágott hagymát, fokhagymát és vágott petrezselymet a vajban megpirítom. A túrót a tojással, a kockára vágott zsemlével, a hagymával, és a fűszerekkel összek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk