menu

Családireceptkönyv.hu

Kekszes csoda sütés nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 csomag étkezési keksz
2 tasak instant vanília krém
8 dl tej
cukor (amennyi a krémbe kell)
7 evőkanál tejszínhab

A tetejére:

2 evőkanál kakaópor
2 evőkanál porcukor
1 teáskanálnyi vaj
0,2 dl tej

Elkészítés:


A krémet összekeverjük a cukorral, majd a tejjel és felverjük a csomagoláson lévő leírás szerint. Ezt követően belekeverjük a tejszínhabot. Egy süteményformába rakunk egy réteg kekszet, szorosan egymás mellé, majd egy réteg krém következik rá, addig rétegezzük, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Közben a tejet felmelegítjük, a kakaót és a porcukrot összekeverjük, kanalanként hozzáadjuk a tejet, hogy sűrű glazúrt kapjunk. A kekszen eloszlatjuk és hűtőbe tesszük. Néhány órán át pihentetjük, majd szeletelhetjük.

Kekszes csoda sütés nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Omlós citromos keksz
Omlós citromos keksz

A puha vajat keverőtálba tesszük, és a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a lereszelt héját, a vaníliát, a tojást, majd krémes masszát keverünk belőle....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fahéjas csillagok (Nassolda)
Fahéjas csillagok (Nassolda)

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. Ha ragadna, tegyünk még hozzá egy kis darált magot. Hűtőbe tegyük egy órácskára pihenni, majd porcukrozott deszkán nyújthatjuk kb 1/2 cm vastagr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Meggyes tejfölös piskóta
Meggyes tejfölös piskóta

A tojásokat, cukrokat a vajjal habosra keverjük. Ezután keverjük hozzá a tejfölt, majd a sütőporral elkevert lisztet. 24×39 cm-es szilikonos sütőpapírral bélelt tepsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokoládé kehely fehér csokoládés habbal töltve
Csokoládé kehely fehér csokoládés habbal töltve

♥Fehér csokoládés hab Kezdjük a fehér csokoládés hab elkészítésével - több idő kell neki a lehűlésre, mint a tálkáknak. 80 ml tejszínt hevítsd majdnem forrásig. Másik tálban a to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk