5-pupos evő kanál liszt
kk-őrölt paprika
14-dkg paradicsom süritmény
1-dcl ét olaj vagy kb ennyi zsír
őrölt fahéj
oregánó
citrom lé
kristály cukor
víz
a lisztből készitek rántást enyhe test szinűre bele az őrölt paprika gyorsan a paradicsom fel engedem vízzel s a többiből először egy késhegyni kb 3-centnyi citrom lé aztán a cukor gazdagabban és még ízlés szerint a füszerekből ízlés szerint meg víz a súrúségét be állítani kicsit rottyan és kész a víz helyet húsleves lével még finomabb !!!
Főtt hússal vagy krumplival tálalom .
Egy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Állandó keverés közben hozzáadjuk a cukrot, és kis lángon addig melegítjük, míg aranybarna lesz. Hozzáöntjük a likőrt és a narancslevet....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A citrom levét kifacsarjuk, és az összes hozzávalóval összekeverjük. 2. Kedvenc dresszinges üvegünkbe töltjük, és már kész is! Használat előtt rázzuk fel, hogy összekeveredjene...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűOlvaszd meg a vajat és pirítsd meg benne a lisztet 2-3 percig. Tulajdonképpen egy vaj alapú, világos rántást készítesz. Öntsd föl a tejjel és keverd el csomómentesen. És most j...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű