Hozzavalók egy őzgerinc formához:)
2, db első csülök ( vagy egy db, hátsó cs... k, biztonság kedvéért egy db, bőrkét is teszek bele ,
Felteszem föni vöröhagymaval , 1, babérlevél , pár szem borókabogyóval ,
5, jó gerezd átzuzott fokhagymát 2dl, vizben áztatok , mikor megfől a hús csontról lefejtem nagyobb darabokra darabolom , só , bors, fokhagyma leve, pirospaprika , erős is izlés szerint , hagyjuk az ízeket összeérni legalább fél órát ha kell utána izesitünk
őzgerinc formát alufóliával kibélelem és egyenletesen beletöltöm a csülköt fóliát ráhajtom , tepsibe vizet teszek és egy órát dusztolom a sütőbe majd hidegre teszem másnap kiboritom a formából :)
Nem muszájj kidunsztolni nem mindig szokom én sem :)
Ugyanezt műbélbe is lehet tölteni akkor 1, órát 80, fokos vizben abáljuk :)
Ha disznósajtot akarunk késziteni az is ugyanezzel az eljárással készitem csak abba szív , nyelv, fej, csülököt is teszek és műbélbe töltöm amit 2- órát abálok 80, fokos vizben :)
Az almát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk. A vízben felrakjuk főni, a cukorral és a fahéjjal. Miután majdnem megfőtt az alma, belehabarjuk a tejszínes pudingport. Készre főzzük!
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tortaformát kivajazzuk és megszórjuk darált mákkal. Ebbe tesszük a piskótát 160 fokon 80-90 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször cukorszirupot készítünk: a cukrot elkeverjük a vízzel és a fűszerekkel és összeforraljuk. Kicsit állni hagyjuk, majd kihalásszuk belőle a fűszereket. Közben a szedret letu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű