50 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
1 szál sárgarépa
30 dkg zöldborsó
1 bögre rizs
4 ek zsír (kacsa, liba)
1 csokor petrezselyem zöld
10 dkg reszelt sajt (elhagyható)
ízlés szerint só, bors
A zsír felén megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a zöldborsót és a felkockázott sárgarépát.
Pár percig erős tűzön pirítom, majd hozzáadom a kis darabokra vágott csirkemájat, meghintem frissen őrölt borssal, felaprított petrezselyem zölddel és fehéredésig pirítom.
Másik lábasban, a maradék zsíron megfuttatom a megmosott rizst. Ezután a rizshez adom a májas keveréket, és a 2 bögre forró vizet, majd kis lángon addig párolom még az összes vizet felvette. Ha a rizs megpuhult, belekeverem a reszelt sajtot és tálalom.
Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit vágjuk hasábokra vagy kockákra ízlés szerint. A paprikát is kockázzuk fel, a hagymát vágjuk apróra, a fokhagymát is. A citromot vágjuk négyfelé. A megtisztított csirkem...
Elkészítési idő: 20+50 perc Nehézség: Könnyű1. A kicsontozott, lebőrözött csirkemelleket óvatosan kiveregetjük, sózzuk, és enyhén borsozzuk. 2. Minden szelet húsra 1-1 sonkaszeletet fektetünk, erre 1-1 sajtszelet kerül,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz olívaolajon a vékony cikkekre vágott vöröshagymát megfuttatjuk, sózzuk, és víz hozzáadásával lefedve pároljuk, míg a hagyma puha nem lesz. Hozzáadunk 1 mokkáskanál erős darált p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű