menu

Családireceptkönyv.hu

Csokoládés kókuszos mámor


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg vaj
20 dkg porcukor
3 tojás
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
30 dkg liszt
10 dkg kókuszreszelék
1 teáskanál sütőpor
1 dl tej
10 dkg reszelt étcsokoládé
A bevonathoz:

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 dl habtejszín
1 evőkanál porcukor
5 dkg csokoládéreszelék

Elkészítés:


A vajat és a cukrot egy tálba tesszük és robotgéppel összekeverjük, hozzáadjuk a tojást. A kakaóport, a kókuszreszeléket, a lisztet és a sütőport is belekeverjük, majd felöntjük a tejjel. Ha a tészta megfelelő állagú, belekeverjük a reszelt csokoládét is. Kiolajozott sütőformába kanalazzuk a tésztát és 180 fokon 40-50 perc alatt készre sütjük. A süteményt kihűtjük, közben felverjük a habot és belekeverjük a cukrot és a kakaóport. Eloszlatjuk a süti tetején, megszórjuk a csokoládéreszelékkel és már kínálhatjuk is.

Csokoládés kókuszos mámor

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Bécsi cseresznyés pite
Bécsi cseresznyés pite

A tojássárgáját kikeverjük 3 evőkanál vízzel és 16 dkg porcukorral. A fehérjéhez hozzáadunk 2 evőkanál vizet, kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot. A tojássárgás m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vajas keksz
Vajas keksz

Folyósra olvasztom a vajat, hozzákeverem a lisztet, a cukrot, a sütőport és az aromát. Habzsákból karikákat nyomok a sütőpapíros tepsibe és megsütöm. Ha kihűlt, olvasztott csokiv...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szilvás cobbler anyukám módra
Szilvás cobbler anyukám módra

A gyümölcsöket kimagozzuk és felezzük, hozzáadjuk a keményítőt, a nádcukrot és a vanília kikapart magjait majd jól összekeverjük. Ezt a gyümölcsös keveréket egy sütőtálba tesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pudingos - Zsuzsika szelet
Pudingos - Zsuzsika szelet

1. A tészta hozzávalóit, a liszt kivételével összeforraljuk. 2. Ha forr, akkor lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a lisztet, majd jó alaposan összedolgozzuk. 3. Ha kihűlt és k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk