50 dkg liszt
3 dl langyos tej
1,5 dl étolaj picit langyosan
3 dkg élesztő
pici só
2 ek. cukor
25 dkg sütésálló lekvár (nekem vegyes)
pici olaj a kenéshez, porcukor
pici vaj,
A tejet picit langyosítom, az olaj se legyen hideg. A tészta hozzávalóit jól összegyúrom, ha kell egy pici lisztet még szórok rá. Lefedve hagyom háromnegyed órát kelni. Deszkát jól kilisztezem, kinyújtom a tésztát és nagyobb téglalapokat vágok, mindegyikbe helyezek középre lekvárt. Feltekerem a végeit jól benyomkodva a tésztát, hogy ne folyjon ki a lekvár sütés közben, a tepsit jól kivajazom, ráhelyezem a buktákat szorosan egymáshoz. Tetejét olajjal vagy zsírral bekenem. Előmelegített sütőben 190 fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm. Tálaláskor porcukorral hintem. Nálunk a picik nem szeretik a porcukrot a sütiken.
A hozzávalókból tésztát dagasztok. Ha szükséges kevés vízzet adok még hozzá, de csak óvatosan, mert a burgonya lágyítja a tésztát. Hagyom duplájára kelni. Egy nagyobb sütőtepsit sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-A kidagasztott tésztát 45 percig hagyjuk kelni. -Lisztezett deszkán kerekre kinyújtjuk a tésztát, majd 8 felé vágjuk. -5-10 percig pihentetjük, hogy könnyebben tudjuk a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót kb. 15-20 perc alatt összedagasztjuk. Eleinte elég ragacsos a tészta, de idővel egyre kezelhetőbb lesz. Ha 10 perc után sem válik el tökéletesen az edénytő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés 1. lépés A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 40 golyót formázunk belőle, majd egyenként kinyújtjuk őket. A tetejére halmozzuk a tölteléket. 2. lépés A töltelékhez a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű