6 dl tej
2-3 ek porcukor
6 dkg élesztő
4 tojássárgája
1 kg liszt
1 kk só
1 dl étolaj
kakaó
kókusz
A tálba először a tejet öntjük és belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot. Azután egy kis liszttel a tojást és a sót. A maradék liszttel keményebb galuska állagúra dolgozzuk. A tálat lezárjuk, ha a tészta megkel a tál kinyílik. Kinyújtjuk, vékonyan megkenjük olajjal és rászórjuk a kakaós cukrot vagy a kókuszos cukrot és jó szorosan feltekerjük ezután szeleteket vágunk és fektetve egyenként a tepsibe helyezzük.
Először az élesztőt futtatjuk fel. Figyeljünk arra, hogy teljesen sima legyen, egy pici gumó se legyen benne. A lisztbe belekeverjük a sót, majd a közepébe mélyedést készítünk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeltesszük a vizet a tésztához egy kis sóval és olívaolajjal. Amíg melegszik a víz, illetve fő a tészta, elkészítjük a szószt. A cukkiniket meghámozzuk, kisebb kockákra vagy karik...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA paradicsomos tonhalas tészta egyszerű, gyorsan elkészíthető és nagyon finom olasz tésztaétel. Alig több, mint fél óra alatt kész, és a főzési idő nagy részében nem kell vele fogl...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire. Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes