4 tojás
20 dkg porcukor
10 dkg vaj
14 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
Krém:
2 dl tej
2 ek liszt
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
rumba áztatott meggy
csokoládé
A tojássárgáját, porcukorral és olvasztott vajjal habosra keverünk. A lisztet, sütőport, tojás habját hozzákeverjük. Lisztezett, zsírozott tepsibe két lapot sütünk.
A tejet liszttel sűrűre főzzük és kihűtjük.
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A két krémet összekeverjük.
A krémbe rumba áztatott meggyet teszünk.
A tetejét csokimázzal vonjuk be.
A sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba téve kikeverjük. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsibe...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat összeszitáljuk, elmorzsoljuk benne a vajat majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és a rumot. Szükség szerinti tejföl mennyiséggel, közepesen lágy tésztává összed...
Elkészítési idő: 30 perc+ 1ó pih Nehézség: KönnyűA margarint a lisztekkel jól elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval egynemű tésztát gyúrunk belőle. Rizsliszttel szórt szilikon nyújtólapon kinyújtjuk, tetszés szerinti vastagságú...
Elkészítési idő: 1-1,5óra Nehézség: KönnyűEgy kisebb tepsit ki kell rakni egy sor kekszet. Egy pohár tejfölt ki kell keverni 2 ek cukorral, meg két van cukorral, Ezt kell a keksz tetejére kenni. A krém tetejére egy új...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű