hozzávalók / 2 adag
250 g gomba
125 g tehéntúró
50 g tömlős krémsajt (csípőspaprikás )
1 dkg csípős paprikakrém
1 csipet só
1 csipet bors
5 g felvágott (bármilyen)
10 dkg sajt
- A gombák héját lehúzzuk, a tönköt kivágjuk. (Utóbbit felhasználhatjuk pl. pörköltnek.)
- A gombafejeket egy jénaiba vagy egy kisebb, kiolajozott tepsibe állítjuk, és meghintjük sóval.
- A túrót alaposan összetörjük egy villa segítségével, sózzuk, borsozzuk és belenyomjuk a paprikakrémet és a tömlős sajtot. Alaposan összeforgatjuk.
- Egy kiskanállal a gombákba halmozzuk a tölteléket.
- A felvágottakat nagyobb darabokra vágjuk (a gombák méretéhez igazodva), és a túrós töltelékre terítjük.
Megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben egy picike vízzel (a gomba is enged egy keveset) alufólia alatt 10 percet sütjük, majd levéve még kb. 10-15 percet pirítjuk.
sütési hőfok: 170°C
sütési mód: alul-felül sütés
A lisztet , sütőport és a sót, elkeverjük. Hozzáöntjük a olajat és a vizet, sima tésztát gyúrunk. A kész tésztából kisebb adagokat szaggatunk, amikből vékony kis lepénykéket form...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt a meglangyosított tejbe keverjük a cukorral és langyos helyre téve felfuttatjuk. A többi hozzávalót egy tálba tesszük és a felfuttatott tejet lassan hozzáadagolva, csom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót egy nagyobb edényben összetörjük, és a liszttel, tojással, sóval, vízzel galuskatésztát készítünk. ( Kézi robotgép dagasztójával egyszerűbb ). A szalonnát megpirítjuk, a...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: KönnyűAz olívaolajon lepiritjuk a bacont, a fokhagymával átforgatjuk. Meghintjük a liszttel, majd a tejszínnel és a tejjel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű