4 tojás
12 evőkanál gesztenyeliszt
ízlés szerint pici só és eritrit
két csipet gluténmentes sütőpor
1/2 evőkanál kókuszzsír
szóda/ ásványvíz
Egy közepes tálban verjük fel a tojásokat, mérjük bele a gesztenyelisztet, sót, eritritet és a sütőport. Keverjük alaposan el, közben óvatosan adagoljuk mellé az ásványvizet. Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót és habverővel egyenletes, csomómentes tésztává keverjük ki.Kevés kókuszzsírban süssük ki, pontosan úgy mint a klasszikus palacsintákat.Feldobjuk és megfordítjuk,és már kész is! Nagyon gyorsan sül, vékony és erős tésztája lesz, amit ha nem sütünk túl, még rugalmas is! :)
eperrel és olvasztott 80% feletti kakaótartalmú étcsokival (kompromisszum) tölthetjük meg. Próbáljátok ki, megéri! :)
1. A palacsintatésztához a lisztet és a sót egy tálba szórjuk. A tojásokat egyenként felütjük, a liszthez adjuk, majd apránként hozzáöntjük a tejet, és simára eldolgozzuk. Ezutá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemléket „lekalapozzuk” Úgy vágjuk le a tetejét, hogy azt a végén vissza fogjuk rakni (kb. 1/3 – ¼ részét). A zsemle belét kiskanállal kiszedjük. A zsemle ne legyen túlságosan...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: KönnyűA diót megpirítom és a lapítón a nyújtófával összetöröm A tojások fehérjéből kemény habot verek ehhez hozzáadom a cukrot és addig verem míg elolvad ezután óvatosan belekavar...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat jól összekeverjük a cukorral, sóval, vanília-kivonattal, jászvajjal, majd hozzátesszük az átszitált kókuszlisztet, Jól elkeverjük, hogy csomómentes legyen, majd 5 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű