4 tojás, 25 dkg cukor, 25 dkg darált mák , 12,5 dkg olvasztott vaj, egy sütőpor, 26 dkg rizsliszt, 1 teáskanál útifű maghéj , egy kevés darált és darabos dió a tetejére.
a mákot beletesszük egy kisebb lábasba, felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, 5 percig forraljuk, majd fedő alatt félretéve , 20 percig hagyjuk dagadni.....
a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, ebbe bele az olvasztott vaj, ezzel keverjük egy keveset, majd beletesszük a mákot / nem kell kihűteni, 20 perc után azonnal mehet bele/ , sütőpor, liszt.....majd a tojások fehérjének a felvert habja.....egy kerek tortaformát kibélelünk szilikonos sütőpapírral, beleöntjük a tésztát ,a tetejére darált diót szórunk, majd darabos dióval is megszórjuk ..... 180 fokra előmelegített sütőben alul-felül sütéssel kb. 40-45 percig / tűpróbát szoktam/ sütjük......
A tejfölt egy edénybe öntjük, elkeverjük benne a cukrot, egyesével adjuk hozzá a tojásokat. Majd a végén hozzákeverjük a sütőporos lisztet. Egy galuskára hasonlító tésztát kapunk....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett hozzáadjuk a citromlevet, a porcukrot, néhány csepp édesítőszert, és kemény habbá v...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA porcukrot, A zsírt, a tojást, a tejet, a szódabikarbónát és a mézet egy lábasba tesszük, összekeverjük, majd tűz felett karamell színűre pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd hűlni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejben, a cukorral együtt, szobahőmérsékleten felfuttatjuk. A lisztet a sóval elkeverjük, közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos tejben felfuttato...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű