Hozzávalók:
22 dkg Nutri free mix per Pane
3 dkg Mimen tápióka keményítő
1 teáskanál Naturbit psyllium rost őrlemény
1 dl víz
5 dkg langyos tejföl
1 dl langyos tej
1 evőkanál olaj
1 dkg élesztő
1 kávéskanál só
egy csipet cukor
A formázáshoz:
kevés olaj
A tetejére:
1 púpos evőkanál rizsliszt
3 evőkanál víz
1 teáskanál só
A psylliumot a vízben elkeverjük. A hozzávalókat tálba mérjük. Hozzáadjuk a zselés állagúvá vált psylliumos vizet is. Összekeverjük, és jól kidolgozzuk. A tésztát 8 részre osztjuk. Olajos kézzel kb 25 cm hosszú rudakat sodrunk. Sütőpapíros tepsire 4-4 rudat teszünk egymás mellé. Közöttük kb egy cm-es helyet hagyunk.
Langyos helyen fél órát kelesztjük. 200 fokos sütőben sütjük.
Közben a máz hozzávalóit jól összekeverjük. 15 perc sütés után a rudakra locsoljuk, és még 10 percig sütjük. Majd igyekszünk megállni, hogy még forrón ne faljuk fel az egészet! :)
Kényelmes ember lévén bepakoltam minden hozzávalót a kenyérsütőbe, és megvártam, míg alig húsz perc alatt szépen kidolgozza nekem a tésztát. Tálba tettem, letakartam és hagytam, ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Miután felfutott 150 g Schär mix B liszt, 100 g Nutri Free mix per pane liszt, egy ek. cukor, egy kevés só (a Nutri Free miatt al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet összekeverni,dagasztani. 40 perc kelesztés.12 fele osztani,gömbölyíteni.A magokat beledolgozni vagy a végén fejjel lefelé vízbe mártani,utána magba. 30 perc pihi .230 f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet langyosítsuk meg, majd keverjük el benne a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt és 5-10 percre tegyük félre felfutni. A dagasztó tálba mérjük bele a két féle lisztet, sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű