20 dkg zsír , 50 dkg finomliszt ,2 dl tejföl ,2 evőkanál porcukor ,egy csipet só , 1 cs. szárított élesztő
A lisztet, az élesztőt, a sót, cukrot a zsírral és a tejföllel alaposan összedolgozod (ha szükséges tejföllel vagy pici tejjel lazíthatod a tésztát). Pohárral kiszaggatom és megtöltöm, majd feltekerem. Kifli formára hajtom.
Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütöm. Forrón vaniliás porcukorba forgatom és tálalom :)
Összekeverjük a hozzávalókat. Gombócokat formálunk. Megforgatjuk kókuszreszelékben. Változatok: Közepébe meggyet, mogyorót rakni. Dióba megforgatni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet morzsásra aprítjuk, elkeverjük az olvasztott vajjal, és beleegyengetjük egy – az alján sütőpapírral borított – tortaformába. Hűtőbe tesszük. Amíg szilárdul a kekszes alap...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTejet felforralni. 4 tojássárgáját 3 ek cukorral, 1 ek liszttel keverni + pici tej. A vaníliacukrot a darabolt citromhéjjal hozzáadni. 5 tojásfehérjét, 6 ek cukorral felvern...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítjük a mogyorólisztet. Kész állapotban megvásárolhatjuk, vagy az egész mogyorót vagy apróra vágott mogyorót egy robotgépben turmixolhatjuk. Egy tálba öntjük, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű