500 ml kefir (mindegy, hogy milyen zsírtartalmú)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
2 evőkanál növényi olaj
50-55 dkg liszt
50 gramm vaj
só (ízlés szerint)
Hozzávalók a töltelékhez (ízlés szerint):
virsli vagy sajt és sonka
párolt gomba
párolt káposzta
burgonyapüré
túró, apróra vágott petrezselyemmel, kaporral stb.
A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat.
A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy lágy tésztát nem kapunk. Ha szükségét látjuk, adjunk még hozzá lisztet. Akkor jó, ha a massza kissé a kezünkhöz ragad. Szórjunk a tetejére egy kevés lisztet, fedjük be konyharuhával és 10 percig hagyjuk állni.A masszát alakítsuk hosszúkásra és nyolc-kilenc részre vágjuk fel. Az egyes darabokat sodorjuk ki kisujjnyi vastagságúra. A közepébe tegyük az előzőleg elkészített tölteléket, a széleit hajtsuk fel és kissé egyengessük el a tetejét. hagyjuk újabb két-három percet állni.Amíg a lepények pihennek, serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat. A lepényeket mindkét oldalán süssük meg fedő alatt.Olvasszuk fel a vajat és a kész lepényeket kenjük be vele. Kissé meg is sózhatjuk. Tegyük a lepényeket egy tálba, fedjük le egy konyharuhával és hagyjuk kihűlni 10-15 percig.
Az apróra vágott kolbászt összekeverjük a juhtúróval és a felvert tojással, majd a masszát a kenyerekre kenjünk, a tetejükre paradicsomszeletet fektetünk, és betoljuk őket a sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szósz hozzávalóit jól összekeverjük és belerakjuk a húst ( tarját , csirkemell szeleteket , csirkeszárnyat , csirkecombot ) ez a mennyiség kb. 1 kg. hús pácolására elegendő . Pár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított zellert és a sajtot reszeljük egy tálba, adjuk hozzá a finomra vágott metélőhagymát, a tojást, a tejfölt és a lisztet. Ízesítsük sóval és borssal, majd hagyjuk áll...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű